Εθελοντική απόσχιση;;;

4/10/2022

Συνάδελφοι/ -ισσες,

Τον μανδύα της εθελοντικότητας φόρεσαν στην πρώτη απόσχιση στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να γίνει εύπεπτη και καθησυχαστική! Δυστυχώς, όμως η συρρίκνωση της Τράπεζας συνεχίζεται και οι συνάδελφοι δύσκολα θα μπορούν να διατηρούν εφεξής την εργασιακή τους σχέση με την ΕΤΕ, εξαιτίας των μοιραίων αποφάσεων της Διοίκησης που δεν βρίσκουν την πρέπουσα σθεναρή αντίσταση.

Με την απόσχιση του Τμήματος Αποδοχής Συναλλαγών Πιστωτικών Καρτών ακόμη ένα αντικείμενο της Τράπεζας (και μάλιστα πολύ κερδοφόρο, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης) θα περάσει σε τρίτη εταιρεία και εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτός Τράπεζας, έστω και «εθελούσια»… 

Ως φαίνεται, πάντως, η νέα εταιρεία διέγνωσε την απολύτως δικαιολογημένη απροθυμία των συναδέλφων να μετακινηθούν εκτός Τράπεζας και προφανώς δεν επιθυμεί να στελεχωθεί με εργαζόμενους που εξ ανάγκης θα βρεθούν εκεί. Άλλωστε από τον Σύλλογό μας, εκδόθηκαν και διαμοιράστηκαν τουλάχιστον πέντε ανακοινώσεις, αποκλειστικά για το θέμα αυτό (https://seet-ete.gr/?p=534, https://seet-ete.gr/?p=537, https://seet-ete.gr/?p=546, https://seet-ete.gr/?p=549, https://seet-ete.gr/?p=563), έγιναν συναντήσεις με όσα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου απάντησαν στο αίτημά μας,  και εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων στην Τράπεζα Πειραιώς που αντιμετώπισαν ίδιο πρόβλημα (https://seet-ete.gr/?p=619).

Παραμένει, ωστόσο, η απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία των συναδέλφων, οι οποίοι κρίνοντας από το πόσο (μη) εθελοντικές είναι οι λεγόμενες εθελούσιες έξοδοι, διαβλέπουν ότι το μέλλον τους δεν θα είναι ρόδινο και η επαγγελματική τους πορεία χωρίς αγκάθια, αν αρνηθούν να αποσχισθούν και εντέλει παραμείνουν στην Τράπεζα.  Όσοι δεν αποδεχθούν να μετακινηθούν θα έρθουν αντιμέτωποι με ζητήματα όπως την παραμονή τους σε θέσεις της Διοίκησης, την απώλεια οργανικών κλιμακίων, την μείωση επιδομάτων, κ.ά. Εξάλλου, η Τράπεζα τα έχει ήδη εφαρμόσει όλα αυτά, προκειμένου να απαλλαγεί  από εργαζόμενους που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους σε εθελούσιες εξόδους.  Δεν θα δυσκολευτεί να τα επαναλάβει. Όσον αφορά δε τους ενοικιαζόμενους/εργολαβικούς συναδέλφους που επί σειρά χρόνων εργάζονται στη Δ/νση Καρτών, είναι βέβαιο ότι  δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή τις συνθήκες και τους όρους μετακίνησής τους.

Είναι, λοιπόν, εθελοντική η απόσχιση; Μπορεί κάποιος να βαφτίσει την απόσχιση ως ευκαιρία και να γίνει πιστευτός; Γίνεται να εφησυχάσουν οι εργαζόμενοι ότι δεν θα ακολουθήσουν κι άλλες αποσχίσεις, εξίσου εθελοντικές;

Ας μας εξηγήσει κάποιος πως περάσαμε από τις εθελούσιες εξόδους στην εθελοντική απόσχιση… Και μήπως θα πρέπει να συμβιβαστούμε και με την ιδέα της εθελούσιας απόλυσης;

Συνάδελφοι/ -ισσες,

Η εργοδοτική αυθαιρεσία στην Εθνική Τράπεζα, όλο και γιγαντώνεται. Ουδείς ενδιαφέρεται για την προαγωγή των εργασιών της Τράπεζας, ούτε και για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της εργασίας των συναδέλφων. Το στρατηγικό πλάνο προβλέπει συρρίκνωση εργασιών και απαξίωση εργαζομένων!

Και είναι εξόχως επικίνδυνο το ότι κάποιοι όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά καθησυχάζουν και τους συναδέλφους, στη λογική των βατράχων που συνηθίζουν το βραστό νερό!

Η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που ρητά αναφέρει  ότι η μετακίνηση συναδέλφου στη Διεύθυνση «ψυγείο» Data Remediation είναι άκυρη, καθώς συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή που έλαβε χώρα κατά κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος της Τράπεζας, αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχουν μάχες που μπορούν να κερδηθούν αρκεί να θέλεις να τις δώσεις.

Δυστυχώς, όμως, κάποιοι όχι μόνο δεν χαιρέτησαν αυτή τη δικαστική επιτυχία, αλλά ξεκίνησαν και την αποδόμηση της απόφασης, θεωρώντας ότι έτσι υπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της Διοίκησης και ότι θα αποσοβήσουν τις αντιδράσεις των συναδέλφων που καθησύχαζαν επί τόσο καιρό με το ότι όλα είναι νόμιμα και ότι συντόμως θα επέστρεφαν στις προηγούμενες θέσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε η Τράπεζα να παραμείνει στον δρόμο της νομιμότητας  και να σέβεται τα δικαιώματα των συναδέλφων. Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην τρέχουσα απόσχιση, όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που δεν επιθυμούν να μετακινηθούν στην νέα εταιρεία, να τοποθετηθούν σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους και της εμπειρίας τους. Είναι πολλά τα κενά σε όλες τις κεντρικές Διευθύνσεις της Τράπεζας, στις οποίες ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί και τα αιτήματα για υπερωριακή απασχόληση είναι σε καθημερινή βάση, για να υπάρξει δικαιολογία πως κάποιοι περισσεύουν.

Δεν θα επιτρέψουμε να σπαταληθεί και άλλο ανθρώπινο κεφάλαιο! Δεν είναι αναλώσιμοι όσοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες είχαν την ατυχία να επηρεάζονται από τα σχέδια της Διοίκησης, τα οποία αμφιβάλλουμε και κατά πόσο εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ίδιας της Τράπεζας.

Το Δ.Σ.