Ενωμένοι/-ες απέναντι στα σχέδια που απειλούν το εργασιακό μας μέλλον

12-7-2022

Συνάδελφοι/ –ισσες,

Το σχέδιο απόσχισης τμήματος της Διεύθυνσης Καρτών δρομολογείται προς την ολοκλήρωσή του.  Η Διοίκηση της ΕΤΕ ακολουθεί τον ανταγωνισμό, καθώς οι διοικήσεις και των υπόλοιπων τραπεζών έχουν υλοποιήσει αντίστοιχα σχέδια.

Με άλλα λόγια, οι Τράπεζες δεν διστάζουν, με διάφορες τεχνικές και προσχήματα,  να ξεφορτωθούν προσωπικό που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις των τελευταίων χρόνων (οικονομική κρίση, πανδημία, κ.ά.). Προχωρούν, λοιπόν, σε εγχειρήματα αμφιβόλου, κατά την γνώμη μας, αποτελεσματικότητας, αφού τα μηνύματα από την αγορά δεν επιβεβαιώνουν την άποψη περί εισαγωγής τεχνογνωσίας, εφαρμογής νέων καινοτομιών και επικερδούς διαχείρισης.

Δεν θα δεχθούμε αδιαμαρτύρητα τα σχέδια επιδείνωσης των εργασιακών μας σχέσεων, ακόμα και αν – προς το παρόν – αφορούν ένα μικρό αριθμό συναδέλφων. Ο ΣΕΕΤ έχει, ήδη, προτείνει σε όλους τους Συλλόγους της Εθνικής Τράπεζας να συστρατευθούν και να εναντιωθούν σε ένα σχέδιο που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και απειλεί το εργασιακό μέλλον όλων μας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εργαζόμενοι πέντε Συλλόγων της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και εργολαβικών εργαζόμενων, έδωσαν τον δικό τους αγώνα με 24ωρη απεργία στο Real Estate της Τράπεζας, το οποίο  προορίζεται για απόσχιση.

Ενωμένοι/-ες  θα δώσουμε κι εμείς τη δική μας απάντηση στην συνεχιζόμενη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον τραπεζικό χώρο.

Το Δ.Σ.