Σημεία Συμβολής στο διεκδικητικό πλαίσιο της νέας Επιχειρησιακής ΣΣΕ

20.04.2022

Συνάδελφοι, -ισσες,

Η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης είναι πολύ σημαντική, για κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στην Εθνική Τράπεζα. Πριν λίγες μέρες το Σωματείο μας ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΣΥΕΤΕ για κοινή συνάντηση όλων των Συλλόγων στην ΕΤΕ και συζήτηση για τον καθορισμό του πλαισίου διεκδίκησης. Εξάλλου, εμείς πρώτοι είχαμε ζητήσει – από τον Δεκέμβριο του 2021 – με επιστολή μας προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, συνδικαλιστικό συντονισμό δράσεων και συνάντηση που έχει, ήδη, πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Στην πρόσφατη κοινή συνάντηση των Συλλόγων, παρουσιάστηκε από την πλευρά του ΣΥΕΤΕ το προσχέδιο πρότασης το οποίο είχε καταρτίσει μια επιτροπή συναδέλφων/–ισσών. Συμπληρωματικά σε αυτό, θέσαμε κάποια σημεία που θεωρούμε ότι είναι αδιαπραγμάτευτα:

* Τονίσαμε την σημασία της ρήτρας  δέσμευσης της ΕΤΕ ενάντια σε απολύσεις και αποσχίσεις, καθώς τέτοιου τύπου επιλογές είναι οικονομικά ασύμφορες, αποδιοργανώνουν  τη δουλειά μας και απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις.

* Είναι προφανές ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις που να καλύπτουν την μεγάλη αύξηση τιμών, καθώς ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί στο 8,9% και η κλαδική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ ΟΤΟΕ και Τραπεζών δεν αναπληρώνει τις οικονομικές μας απώλειες.

* Αναφορικά με την τηλεργασία θα πρέπει να βρεθούν τρόποι και μέθοδοι αντιμετώπισης της καταστρατήγησης του ωραρίου και της μη καταγραφής των υπερωριών. 

* Τέλος, επισημάναμε ότι δεν πρέπει να  αποδεχτούμε ως δεδομένο τον χωρισμό των εργαζόμενων σε κατηγορίες, τον οποίο έχει καθιερώσει δυστυχώς η Τράπεζα εδώ και δεκαετίες. Ο διαχωρισμός αυτός είναι που αποδυναμώνει τον αγώνα μας, διαλύει την ενότητα και καταλήγει στο να δεχόμαστε την ως τώρα αργή αλλά συνεχή επιδείνωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος. Ας γίνει, με τη διαπραγμάτευση της νέας επιχειρησιακής σύμβασης, η αρχή της διεκδίκησης  για να εξαλειφθούν οι διαχωρισμοί και να μπει ένα τέλος στην  διαφορετική αντιμετώπιση για τους εργολαβικούς συναδέλφους, για τους εργαζόμενους με ατομική σύμβαση ή με μπλοκάκι.

Δεν έχει νόημα να υπογραφούν όροι για την τηλεργασία που δεν θα έχουν ισχύ για τους εργαζόμενους του διπλανού γραφείου. Εάν εκείνοι εξαναγκάζονται  να μην ακολουθούν το ωράριο ή/και δεν γίνεται σεβαστό το δικαίωμα αποσύνδεσής τους, τότε θα προτιμούνται στην κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας και έτσι ο τραπεζοϋπάλληλος που ανήκει στο τακτικό προσωπικό θα καταστεί υπεράριθμος.

Ο ΣΕΕΤ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια για επίτευξη μιας αξιοπρεπούς Επιχειρησιακής Σύμβασης στην ΕΤΕ, που να δεσμεύει και να τηρείται απαρέγκλιτα από την Διοίκηση της Τράπεζας, αλλά και να εκτείνεται σε κάθε εργαζόμενο/–η που απασχολείται στην ΕΤΕ, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας και την εικονικά διαφορετική σύμβαση εργασίας.

Το Δ.Σ.