Περί δρομολογίων υπηρεσιακών λεωφορείων

 07.04.2022 

Συνάδελφοι, -ισσες,

Τον περασμένο μήνα πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση σχεδιάζει να περικόψει τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν την μετακίνηση των συναδέλφων στον Γέρακα. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον Δ/ντή Προμηθειών κ. Χρήστου, του οποίου αρμοδιότητα είναι η διαχείριση των συγκεκριμένων συμβάσεων. Μας ενημέρωσε ότι σχεδιάζεται συρρίκνωση των δρομολογίων από τέσσερα σε δύο, καθώς διαπιστώθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα η χρήση των λεωφορείων ήταν πολύ περιορισμένη, προφανώς γιατί μεγάλο ποσοστό εργαζομένων ήταν σε εξ’ αποστάσεως εργασία, λόγω των περιορισμών που επέβαλλαν τα μέτρα προφύλαξης για τον covid-19. Μας δόθηκε εικόνα για τον σχεδιασμό των αλλαγών των δρομολογίων, ο οποίος όμως διαπιστώσαμε ότι δεν κάλυπτε τις διαδρομές όπως ήταν πριν και το αποτέλεσμα θα είναι δεκάδες συνάδελφοι να μην εξυπηρετούνται πλέον.  Ενημερώσαμε την ΕΑΚ Πληροφορικής του Γέρακα για τις επικείμενες αλλαγές, έτσι ώστε να μπορέσουμε συντονισμένα να αποτρέψουμε την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, το οποίο θα επιβάρυνε σημαντικά τον ήδη επιβαρυμένο λόγω των συνεχών ανατιμήσεων, προϋπολογισμό των συναδέλφων που εργάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο. Παράλληλα κρατήσαμε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση για το συγκεκριμένο ζήτημα και ενημερώσαμε έγκαιρα όταν ζητήθηκε από πολλές Διευθύνσεις που στεγάζονται στο κτήριο του Γέρακα να αυξήσουν την φυσική παρουσία των εργαζόμενων σε 50%, καθώς αυτό αλλάζει τα δεδομένα για την ως τώρα χρήση των λεωφορείων, και άρα θα πρέπει να συνεχίσουν τα δρομολόγια ως έχουν.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από ακόμα μία επικοινωνία του Συλλόγου μας με την Διεύθυνση Προμηθειών, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι η απόφαση για τις αλλαγές στα δρομολόγια “παγώνει” μέχρι να διαμορφωθούν τα νέα δεδομένα για την χρήση των λεωφορείων από δω και στο εξής.

Στο επόμενο διάστημα θα πρέπει επίσης να επιλυθεί το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκίνητων συναδέλφων και συνεργατών στο κτήριο του Γέρακα, καθώς το parking στο πίσω μέρος του κτηρίου που εξυπηρετούσε αυτήν την ανάγκη παραμένει κλειστό για μήνες με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι σταθμεύουν στους πέριξ του κτηρίου δρόμους με κίνδυνο να επιβαρυνθούν με μεγάλο πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων, αφού όπως είναι γνωστό, ο Δήμος έχει τοποθετήσει σχεδόν παντού, πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης για μη κατοίκους Γέρακα.

Συνάδελφοι-ισσες, η μεταξύ μας έγκαιρη επικοινωνία είναι πολύ σημαντική, γιατί μόνο έτσι ο Σύλλογός μας μπορεί να παρεμβαίνει έγκαιρα υπέρ των συναδέλφων, σε κάθε περίπτωση και θέμα που ανακύπτει. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πλήττονται σημαντικά από το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες είναι αδιανόητο να προχωρήσει η Διοίκηση σε περικοπή δρομολογίων υπηρεσιακών λεωφορείων, εξαναγκάζοντας δεκάδες συναδέλφους να μετακινούνται καθημερινά από/προς τον χώρο εργασίας τους με ίδια μέσα και να επιβαρύνονται με το κόστος της μετακίνησής τους.

Το Δ.Σ.