Συνέδριο για την Ειρήνη, Τα συνδικάτα απέναντι στις προκλήσεις των πολλαπλών κρίσεων και του πολέμου

Συναδέλφισσες/οι,

Το συνδικάτο Ver.di της Γερμανίας, διοργανώνει Συνέδριο για την Ειρήνη, με συμμετοχή ειδικών εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, βουλευτών, ακτιβιστών και συνδικαλιστών. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στην  Στουτγκάρδη στις 14 και 15 Ιουνίου.

Με χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση προς την Πρόεδρο του Συλλόγου μας Γιώτα Λαζαροπούλου, να συμμετέχει μαζί με άλλους ομιλητές στην συζήτηση με θέμα: «Τα συνδικάτα απέναντι στις προκλήσεις των κρίσεων και του πολέμου»,  το Σάββατο 15/6/2024, 13:15 μ.μ. (ώρα Αθήνας)

Το συνδικάτο Ver.di (https://www.verdi.de/ueber-uns/verdi-international) με περίπου δύο εκατομμύρια μέλη, σε επαγγέλματα στους τομείς της εκπαίδευσης, τέχνης, πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διοργανώνει το Συνέδριο μαζί με το Ινστιτούτο Ρόζα Λουξεμπουργκ με τίτλο:

Waffen runter, Löhne rauf! – Όπλα κάτω, μισθοί πάνω!

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές:   «ενώ η ζωή γίνεται ολοένα και πιο ακριβή για την πλειοψηφία – λόγω και των κοινωνικών περικοπών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης- υπάρχει ένας τομέας που πρόκειται να γλιτώσει από τις περικοπές: ο στρατιωτικός προϋπολογισμός» (!)

Το συνέδριο θα μεταδοθεί μέσω Livestream

(https://www.rosalux.de/en/event/es_detail/GJ997/waffen-runter-loehne-rauf?cHash=d8fb7e4fdb897b35656d2694964fcb06 )

Το Δ.Σ.