Συνάντηση με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, για τους εργαζόμενους από τις πρώην συνεταιριστικές τράπεζες

25.01.2024

Συνάδελφοι /-ισσες,

Την Πέμπτη 18/1/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τον βουλευτή κ. Γεώργιο Μουλκιώτη, αναφορικά με το θέμα των συναδέλφων/ισσων που προέρχονται από τις συνεταιριστικές τράπεζες. Στη συνάντηση τέθηκε αναλυτικά το ζήτημα, το οποίο αφορά στην μη ίση μεταχείριση εργαζομένων και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την συνθήκη Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και Συμβάσεων που θα έπρεπε να ισχύουν και να εφαρμόζονται καθολικά.

Οι συνάδελφοι, χωρίς δυστυχώς  να είναι η μοναδική περίπτωση, υφίστανται τις συνέπειες των διακρίσεων μεταξύ εργαζόμενων του ίδιου κλάδου, της ίδιας επιχείρησης. Συνέπειες που αντανακλώνται τελικά σε ολόκληρο τον κλάδο, διαβρώνοντας τις εργασιακές μας σχέσεις, υπονομεύοντας την ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων και αποδυναμώνοντας την διαπραγματευτική δύναμη του συνόλου των εργαζομένων στην τράπεζα.

Ζητήσαμε κάθε δυνατή συνδρομή σχετικά με το πρόβλημα αυτό, το οποίο χρονίζει φέρνοντας τους συναδέλφους/ισσες σε απόγνωση, διαστρέφοντας κάθε έννοια δικαίου με αποτέλεσμα να καταργείται στην πράξη όλη η Εργατική Νομοθεσία.

Το ΔΣ