Συμπαράσταση στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΑΒ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας (ΣΕΕΤ) συμπαραστέκεται στο Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, κατά του οποίου η Διοίκηση της ΕΑΒ κατέθεσε αγωγή για αποζημίωση 532.336 ευρώ!

Η δικαιολογία  της Διοίκησης, για την πρωτοφανή αυτή δίωξη, είναι πως τα μέλη του Δ.Σ. «κάλεσαν τους εργαζόμενους με ντουντούκα σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις, κάνοντας κατάληψη στους διαδρόμους, προκαλώντας έντονη αναστάτωση και αναταραχή, με αποτέλεσμα να χάνονται έτσι χιλιάδες εργατοώρες»!!! Προφανώς η Διοίκηση ενοχλείται γιατί το Σωματείο αντιδρά στις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, στην είσοδο των εργολάβων στην εταιρεία, στις απευθείας αναθέσεις.

Η δίωξη αυτή δεν είναι μια απλή υπόθεση και δεν αφορά μόνο τους  συναδέλφους από το σωματείο της ΕΑΒ. Είναι δίωξη ενάντια στον καθένα και την καθεμία από εμάς που αγωνιζόμαστε για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια. Σκοπός είναι η στοχοποίηση, ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των εργαζομένων. Και είναι αδιανόητο το δικαίωμα στην ενημέρωση των εργαζομένων από τα συλλογικά όργανα και η συνδικαλιστική δράση να ποινικοποιούνται!

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΑΒ και θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα στους χώρους δουλειάς και όπου αλλού απαιτηθεί!

Το Δ.Σ.