Να αποσυρθεί άμεσα το τερατούργημα-νομοσχέδιο για την υγεία! Στάση εργασίας Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, 12:15 μ.μ. – 3:15 μ.μ.

Το νομοσχέδιο για την υγεία που έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας, σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα μειώνεται σημαντικά από αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη ευρείας κατανάλωσης.

Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, οι λίστες αναμονής των χειρουργείων και άλλων θεραπειών θα διαρκούν χρόνια! Ως αποτέλεσμα, οι ήδη ταλαιπωρημένοι ασθενείς, που και σήμερα αναμένουν μήνες στις λίστες, θα οδηγούνται αναγκαστικά στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, αν και εφόσον μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά. Γιατί εφόσον δεν μπορούν, είναι σαφής ποια θα είναι  κατάληξη… 

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το ΕΚΑ για την Πέμπτη 1/12/2022 από τις 12:15 μ.μ. έως τις 3:15 μ.μ. ή 3 ώρες πριν την λήξη της βάρδιας, και στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα στη 1 το μεσημέρι.

Το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου μας, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ.,  θα καλύψει το 80% της περικοπής λόγω συμμετοχής στην στάση εργασίας.

Όλοι/–ες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Πέμπτη 1-12-2022, ώρα 1 μ.μ.

Το Δ.Σ.