Απόλυση εργαζόμενης στην Εθνική Τράπεζα, χωρίς σπουδαίο λόγο, χωρίς πειθαρχική διαδικασία

26/10/2022

Συνάδελφοι/ -ισσες,

Χωρίς να συντρέχει σπουδαίος λόγος, αλλά και χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία, απολύθηκε προσφάτως, συναδέλφισσα στην Εθνική Τράπεζα! Χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση, ενημερώθηκε, μια Παρασκευή μεσημέρι, από τον αρμόδιο Περιφερειακό Διευθυντή ότι καταγγέλλεται η σύμβασή της!

Άμεσα κατατέθηκε αίτημα σύγκλησης συμφιλιωτικής συνάντησης εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να μάθει, τουλάχιστον η εργαζόμενη, την αιτία της απόλυσής της, μετά από 27 χρόνια εργασίας, κατά τα οποία είχε επιδείξει μια ιδιαιτέρως αξιόλογη πορεία στην Τράπεζα, με αποτελέσματα που θα ζήλευαν πολλά στελέχη.

Κατόπιν αυτού, στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα στην Επιθεώρηση Εργασίας, και στο οποίο επιβεβαιώνεται ότι όντως πρόκειται για αξιόλογο στέλεχος της Τράπεζας, αναφέρεται ότι η καταγγελία της σύμβασης οφείλεται σε απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους της.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι πράγματι υπήρξε τέτοια συμπεριφορά, δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για απόλυση, τη στιγμή μάλιστα που δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται στον Κανονισμό Εργασίας της Τράπεζας, ώστε να καταλογισθεί κάποιο παράπτωμα. Σύμφωνα με τον Κανονισμό «η απρεπής συμπεριφορά προς το συναλλασσόμενο με την Τράπεζα κοινό και προς τους συναδέλφους» αποτελεί παράπτωμα για το οποίο μπορεί να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία και προβλέπεται μια σειρά από πειθαρχικές ποινές (προφορική επίπληξη, έγγραφη παρατήρηση, έγγραφη επίπληξη, κλπ.) που προφανώς δεν καταλήγουν απευθείας σε απόλυση.

Ωστόσο, η υποτιθέμενη απρεπής συμπεριφορά που καταλογίζεται στη συνάδελφο, προέκυψε μετά από ένα επεισόδιο έντονης αντιπαράθεσης και διαπληκτισμού με τρεις συναδέλφους-μέλη Δ.Σ. Συλλόγου της ΕΤΕ. Εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης έχουν κινηθεί εκατέρωθεν δικαστικές ενέργειες, οι οποίες εκκρεμούν. Θα ήταν ευκταίο να μην είχαν εξελιχθεί έτσι τα πράγματα. Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να προβληματιστούμε τόσο για το είδος του συνδικαλισμού που πρέπει να υπηρετούμε, όσο και για τον τρόπο αντιπαράθεσης που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε ως εργαζόμενοι. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να υπήρχε αναμονή για τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων και να μην είχε προχωρήσει η Τράπεζα σε μια απόλυση που στερεί από την εργαζόμενη τα μέσα για την ατομική της επιβίωση και την φέρνει σε πολύ μειονεκτική θέση.

Είναι δε θλιβερό ότι – ακούσια ή εκούσια – διασπείρονται φήμες περί σοβαρού παραπτώματος της συναδέλφου, όπως υπεξαίρεση χρημάτων ή απάτη, οι οποίες είναι παντελώς αναληθείς και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητά της. Δεν υφίσταται ούτε η παραμικρή υπόνοια τέτοιου παραπτώματος και η Τράπεζα ουδέποτε επικαλέστηκε κάτι τέτοιο.

Έχουμε την απόλυτη πεποίθηση ότι οι διαφορές στους εργασιακούς χώρους θα πρέπει να επιλύονται πρωτίστως με θετική ματιά, και κατά προτεραιότητα με διάλογο, και φυσικά με όρους ισοτιμίας, και εμείς προς τούτη την κατεύθυνση είμαστε διατεθειμένοι, πάντοτε, να συμβάλλουμε.

Ζητάμε, έστω και εκ των υστέρων, από την Διοίκηση της Τράπεζας να επανεξετάσει τα δεδομένα της υπόθεσης και να ανακαλέσει την απόφασή της, προκειμένου να μην στερηθεί ως επιχείρηση των υπηρεσιών ενός άξιου στελέχους της, αλλά και να μην εδραιώσει πρακτικές επιθετικής και αυθαίρετης αντιμετώπισης προς τους υπαλλήλους της. Εκ παραλλήλου, θα μπορούσε να αναμένει τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της και να κλείσει η υπόθεση με την απονομή του δικαίου.

Οφείλουμε, όλοι μας, και με κάθε τρόπο, να διαφυλάξουμε την τήρηση των κανόνων όπως αυτοί έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί από τα συνδικαλιστικά όργανα και την Διοίκηση της Τράπεζας, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατική συλλογική αντιπροσώπευσή μας, και να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας για κάθε είδους αυθαιρεσίες. Και επ΄ αυτού, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω!

Το Δ.Σ.