4ωρη στάση εργασίας, Δευτέρα 28/3/2022, 11:15π.μ. – 3:15π.μ.

24.03.2022 

Άκαρπη αποδείχτηκε και η 4η συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης. Η νέα «βελτιωμένη» πρόταση των τραπεζιτών ήταν 4% αντί για 3% (!)  και συναινούν μόνο με την έκφραση της βούλησης και όχι μιας ισχυρής δέσμευσης για προστασία των θέσεων εργασίας.

Συνάδελφοι/-ισσες,

Η ισχύς της παρούσας κλαδικής σύμβασης έχει παρέλθει από τις 31/12/21. Λόγω της  μετενέργειας  που προβλέπεται από τον νόμο, η ισχύς παρατάθηκε έως τις 31/3/2022, δηλαδή για επτά ακόμα ημέρες, το οποίο δημιουργεί πιεστικές συνθήκες. Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων είναι πολύ σημαντική για όλους/-ες μας, καθώς θέτει κανόνες στους χώρους δουλειάς οι οποίοι μας προφυλάσσουν από τις αυθαιρεσίες.

Η τωρινή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων  για την κλαδική είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε οι συνάδελφοι όλων των τραπεζών να δώσουμε μία κοινή απάντηση στους τραπεζίτες. Στο επόμενο διάστημα δυστυχώς τα χτυπήματα (αποσχίσεις, εξωτερίκευση εργασιών, κλπ) θα είναι πολλά, αλλά θα εξελίσσονται σε διαφορετικό χρόνο, και με διαφορετικό τρόπο, σε κάθε Τράπεζα, και σε κάθε κατηγορία εργαζομένων, κάνοντας πιο δύσκολο τον συντονισμό του κοινού αγώνα.

Στο χθεσινό Γενικό Συμβούλιο  της ΟΤΟΕ, αν και υπήρξαν προτάσεις για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις άμεσα, η τελική απόφαση είναι η προκήρυξη της 4ωρης στάσης εργασίας την Δευτέρα, 28/3/2022, 11:15π.μ. – 3:15μ.μ..

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας, ακόμα και αν δουλεύουμε με τηλεργασία. Συγκεντρωνόμαστε στις 12 μ.μ. έξω από τα γραφεία της ΟΤΟΕ (Σίνα και Βησσαρίωνος) για να δώσουμε δυναμικό παρών.

Το ταμείο μας θα καλύψει το 75% της περικοπής λόγω της στάσης εργασίας για τα μέλη του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ.