Επικοινωνία με στελέχη της Διοίκησης για ενδεχόμενες αλλαγές στο ωράριο εργασίας

20/9/2022

Συνάδελφοι/ -ισσες,

Το ωράριο εργασίας μας, ως  τραπεζοϋπαλλήλων, καθορίζεται από συλλογικές συμβάσεις και ειδικότερα από το άρθρο 5 της ΣΣΕ 2002-2003, το οποίο ορίζει πως ο χρόνος εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων συμφωνείται σε 37 ώρες εβδομαδιαίως, σε πενθήμερη βάση (Δευτέρα ως Παρασκευή) ως εξής: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη : 7:45 – 15:15, Παρασκευή 7:45 – 14:45.  Σύμφωνα δε με την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση 2013 – 2015, δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στην οικειοθελή συμμετοχή των εργαζομένων στις, εκτός του κανονικού ωραρίου, βάρδιες.

Ωστόσο, θέλαμε να τονίσουμε ότι οι όποιες αλλαγές ωραρίου δεν διευκολύνουν τον έλεγχο της τήρησής του και καταλήγουν σε αυθαίρετη επιμήκυνση του χρόνου εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος καθιέρωσης αυστηρών ορίων στον χρόνο εργασίας, όπως αυτά έχουν θεσμοθετηθεί από τις συλλογικές μας συμβάσεις, και με τα οποία επιτυγχάνεται η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και αποφεύγονται κρούσματα υπερκόπωσης και εξουθένωσης.

Επιπρόσθετα, η ποικιλία ωραρίων και βαρδιών δεν εξυπηρετεί τον χρονικό συντονισμό και την συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων, ώστε η ολοκλήρωση των εργασιών να γίνεται ταχύτερα και πληρέστερα.

Τα παραπάνω τέθηκαν αναλυτικά από τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας,  σε συνάντηση και επικοινωνία με στελέχη των Διευθύνσεων Πληροφορικής, ύστερα από σχετικές αναφορές συναδέλφων προς τον Σύλλογό μας. Η θέση που εκφράστηκε από την πλευρά των στελεχών ήταν ότι δεν θα πρέπει να ασκείται για κανένα λόγο πίεση προς τους εργαζόμενους για τέτοιου είδους θέματα. Επιπλέον, η απευθείας επαφή θα πρέπει να διευκολύνει την επικοινωνία και την διαχείριση όποιων ζητημάτων προκύπτουν.

Συνάδελφοι/ -ισσες,

Η τήρηση των όρων των συλλογικών μας συμβάσεων αποτελεί κομμάτι ευθύνης και κάθε εργαζόμενου/ -ης.  Ενημερώνοντας άμεσα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, έχουμε μια συνολική αποτύπωση της κατάστασης και μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίες (ΣΣΕ) δεν αποτελούν κενό γράμμα μετά την υπογραφή τους. Το γεγονός ότι οι ΣΣΕ δεν καλύπτουν, δυστυχώς, όλους/-ες τους εργαζόμενους/-ες που απασχολούνται στην Εθνική Τράπεζα (εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις, με μπλοκάκι ή ενοικιαζόμενοι/εργολαβικοί) δεν πρέπει να επιφέρει εκπτώσεις στους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας, ενδεχόμενο που για να εξαλειφθεί πλήρως θα πρέπει να επεκταθεί η κάλυψη.

Το πρόσφατο παράδειγμα της θετικής δικαστικής απόφασης επί αγωγής συναδέλφισσας που αφορούσε στην μετακίνησή της στη Δ/νση “εργασιακού παγώματος” Data Remediation, αποδεικνύει ότι ο χώρος εργασίας δεν μπορεί να μετατρέπεται ελέω διευθυντικού δικαιώματος σε περιβάλλον αυθαιρεσίας, όπου οι ανάγκες και οι προσδοκίες του εργαζομένου δεν θα γίνονται σεβαστές!

Σας καλούμε να είστε σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τον Σύλλογό μας, ώστε η τήρηση των όρων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Το Δ.Σ.