Διοργάνωση Σύσκεψης μελών του Συλλόγου μας & συναδέλφων

24/5/2022

Συνάδελφοι, -ισσες,

Όπως σας ενημερώσαμε, σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, το Προεδρείο του Συλλόγου μας  συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή 20/5/2022, με τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή κ. Γ. Αρμελινιό, για να θέσει τις απόψεις του, ενόψει της υπογραφής της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στον ΒΓΔ Ανθρώπινου Δυναμικού τέθηκαν, όμως, και ορισμένα επιμέρους ζητήματα, για τα οποία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικώς:

  1. Εκκρεμεί η έκδοση των Πράξεων Διοίκησης για τις αναβαθμίσεις του Eξειδικευμένου Προσωπικού ύστερα από τα Συμβούλια Κρίσεων που έγιναν σχεδόν ένα χρόνο πριν.

Ο κ. Αρμελινιός μας απάντησε ότι η Διεύθυνση Προσωπικού έχει ολοκληρώσει την διαδικασία και είναι έτοιμη για την έκδοση των ΠΔ που αφορούν στις αναβαθμίσεις εξειδικευμένων.

Τα νέα Συμβούλια Κρίσεων για το τρέχον έτος θα πρέπει να προκηρυχθούν από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις, προφανώς μετά την έκδοση των ΠΔ για τις προαναφερόμενες περσινές κρίσεις, οι οποίες αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα.

  1. Σχετικά με τις αναβαθμίσεις των λογιστικών βαθμών που αφορούν το 2021.

Ενημερωθήκαμε ότι θα προγραμματιστούν για το επόμενο διάστημα.

  1. Ενώ αναπροσαρμόστηκε η αποζημίωση για τις καθημερινές μετακινήσεις συναδέλφων (από 0,25 ευρώ/χλμ σε 0,35 ευρώ/χλμ)  δεν έγινε το ίδιο για την αποζημίωση που αφορά μετακινήσεις για υπηρεσιακούς λόγους.

Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι το ζήτημα θα εξεταστεί, αν και οι αποζημιώσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός συνολικότερου κανονισμού ταξιδιών, ο οποίος περιλαμβάνει και άλλες αποζημιώσεις εξόδων και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά.

  1. Διαπιστώσαμε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας της αξιολόγησης, δόθηκαν οδηγίες σε Υποδιευθυντές και Προϊσταμένους αναφορικά με το εύρος της βαθμολογίας, το οποίο θα έπρεπε να περιοριστεί μέχρι την βαθμολογία 3(= Ανταποκρίνεται με επάρκεια). Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις δόθηκαν και υποδείξεις για την τήρηση ποσόστωσης στην κατανομή της βαθμολογίας.

Η θέση του κ. Αρμελινιού είναι ότι ουδέποτε έχει δοθεί τέτοια οδηγία από την Διεύθυνση Προσωπικού και τέτοιος όρος δεν περιλαμβάνεται στον Κανονισμό Αξιολόγησης. Η μόνη απαίτηση  που υπάρχει είναι ότι για την εξαιρετική υψηλή (βαθμολογίες 4 και 5) ή την πολύ χαμηλή (βαθμολογία 1) βαθμολόγηση, θα πρέπει στο αξιολογικό δελτίο να καταχωρείται επαρκής σχολιασμός και δικαιολόγηση.

  1. Ο χώρος που χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης στο κτίριο του Γέρακα έχει πλέον κριθεί ακατάλληλος με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και οι συνάδελφοι να κινδυνεύουν να καταβάλλουν πρόστιμα στην δημοτική αστυνομία για παράνομη στάθμευση στους γύρω δρόμους. Προτείναμε ως προσωρινή λύση να γίνει καλύτερη αξιοποίηση του υπόγειου χώρου στάθμευσης, του υπαίθριου χώρου στην περίβολο του κτιρίου ή/και του εναπομείναντος υπαίθριου χώρου στην πίσω πλευρά του κτιρίου.

Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι το ζήτημα θα εξεταστεί.

Συνάδελφοι/-ισσες,

Για καλύτερη και πιο άμεση ενημέρωση σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και για το σημαντικό θέμα των διαπραγματεύσεων για την ΕΣΣΕ, σας προσκαλούμε στη  διαδικτυακή συνάντηση που διοργανώνουμε την Τρίτη 31 Μαΐου, ώρα 7.30 μ.μ.

Θα πρέπει να συμμετάσχετε όλοι σας, και να παραμείνετε συντονισμένοι στο Σύλλογο μας, καθώς στη δεδομένη συγκυρία απαιτείται έγκαιρη ενημέρωση και εγρήγορση.

Θα αποσταλεί zoom link σε όλα τα e-mail των μελών του Συλλόγου μας.

Οι συνάδελφοι/-ισσες, που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας, και επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνάντηση, μπορούν να στείλουν αίτημα στο seet@nbg.gr το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30 Μαΐου, ώστε να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος.