Τακτική Γενική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΕΤ

Συνάδελφοι, ισσες

Την Τετάρτη 24/4/2024 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου μας, με θέματα τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό.

Αναφορικά με Διοικητικό απολογισμό η Πρόεδρος του Συλλόγου μας Γιώτα Λαζαροπούλου, αναφέρθηκε σε δράσεις/αποφάσεις που έλαβαν μεν χώρα το 2022 αλλά τώρα πλέον, με το πέρασμα του χρόνου, μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά.

Η απόφαση του δικαστηρίου που αναγνώρισε ως άκυρη την τοποθέτηση συναδέλφου στην Διεύθυνση Data Remediation (900), – καθώς συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή που έλαβε χώρα κατά κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος της Τράπεζας – δικαίωσε την συγκεκριμένη συναδέλφισσα αλλά κυρίως θωράκισε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισα, εργαζόμενο/η της Εθνικής Τράπεζας.  Η δαμόκλειος σπάθη που κρεμόταν πάνω από τα κεφάλια μας, της μετακίνησης στο Data, έπαψε να υπάρχει. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 δεν έχει εκδοθεί πλέον Πράξη Διοίκησης που να προβλέπει μεταθέσεις προς την Διεύθυνση «ψυγείο». Αντίθετα υπήρξαν (και ορθά) αποσπάσεις εργαζόμενων από την συγκεκριμένη διεύθυνση προς άλλες διευθύνσεις.

Ήταν απόφαση του Σωματείου μας, να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, την δικαστική προσφυγή, όταν κυριαρχούσε η άποψη ότι και η συγκεκριμένη και οι υπόλοιπες μετακινήσεις ήταν «ειλημμένη απόφαση» της Τράπεζας η οποία δεν μπορεί να αλλάξει!

Με την ασφάλεια της χρονικής απόστασης μπορούμε επίσης να κρίνουμε και την απόφαση του Συλλόγου μας να στηρίξει και να ενθαρρύνει τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν την «εθελοντική» απόσχιση τμήματος της Διεύθυνσης Καρτών. Όπως γράφαμε σε σειρά ανακοινώσεων εκείνο το διάστημα: «Είναι πολλά τα κενά σε όλες τις κεντρικές Διευθύνσεις της Τράπεζας, στις οποίες ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί και τα αιτήματα για υπερωριακή απασχόληση είναι σε καθημερινή βάση, για να υπάρξει δικαιολογία πως κάποιοι περισσεύουν.» και πρέπει να αποσχιστούν. Δώσαμε την μάχη, αναδεικνύοντας το θέμα με συνεχείς ανακοινώσεις και συναντήσεις με πολιτικά κόμματα, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μονόδρομος η αποδοχή της απορρύθμισης των εργασιακών μας σχέσεων.

Είναι αυτονόητη δέσμευσή μας, η υποστήριξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων και σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Ενότητα που όμως έχει διαρραγεί αφού το προσωπικό της Τράπεζας είναι χωρισμένο σε κατηγορίες, οι Συλλογικές Συμβάσεις δεν ισχύουν καθολικά και ο Κανονισμός Εργασίας δεν εφαρμόζεται σε όλους. Η αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία, η αρχή της ίσης μεταχείρισης και της απαγόρευσης των διακρίσεων στην εργασία έχουν μετατραπεί σε κούφιες λέξεις. Οι συνάδελφοι/ισσες που προέρχονται από τις πρώην συνεταιριστικές τράπεζες, οι εργαζόμενοι που πέρασαν επιτυχώς τον διαγωνισμό για υποτροφία μέσω Ι.Κ.Υ., εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν αρχικά στα πλαίσια «θερινού προγράμματος απασχόλησης», εργάζονται ακόμα και 15 χρόνια στην Τράπεζα,  με αμοιβές στα όρια της επιβίωσης, χωρίς αναγνώριση του κόπου τους και χωρίς δυνατότητα εξέλιξης.

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2022/2041 προβλέπει ότι η χώρα θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ώστε η κάλυψη από Συλλογικές Συμβάσεις να φτάσει στο 80% (από το 20% που είναι σήμερα), αλλά η Εθνική Τράπεζα, μία από τις 4 συστημικές τράπεζας και με υψηλή κερδοφορία κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Μόνο με την αποκατάσταση της ενότητας και συνοχής θα επανακτήσουμε την διαπραγματευτική μας δύναμη! Και σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους/ες που εργάζονται είτε με ατομικές συμβάσεις εργασίας ή με μπλοκάκι. Δεν μπορεί να συγχέουμε αυτούς τους συναδέλφους/ισσες με τους κάθε λογής golden boys & girls που δυστυχώς έχουν κατακλύσει την Τράπεζα, έχουν ανεξέλεγκτες αμοιβές και καταλαμβάνουν θέσεις με μόνο προφανή στόχο να αυξήσουν την πίεση και την εντατικοποίηση της εργασίας, με αμφίβολα αποτελέσματα.

Για το θέμα των συναδέλφων θα σταλεί εκ νέου (έχει σταλεί ήδη) επιστολή προς την Διοίκηση της Τράπεζας καθώς και επιστολές προς όλα τα κόμματα που είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση.

Στην Γενική μας Συνέλευση παρουσιάστηκε επίσης ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Όσον αφορά τον οικονομικό απολογισμό: τα έσοδα του Συλλόγου μας που προέρχονται από τις συνδρομές των μελών μας,  κατανέμονται στην αμοιβή της Νομικής μας Συμβούλου, στις αποζημιώσεις του Απεργιακού Ταμείου, και σε λειτουργικά έξοδα.Ύστερα από απόφαση του ΔΣ, δίνεται επιταγή ακρίβειας προς όλα τα μέλη μας στο τέλος του χρόνου.

Το Σώμα της Γενικής μας Συνέλευσης υπερψήφισε ομόφωνα τόσο τον Διοικητικό όσο και τον Οικονομικό Απολογισμό.

Το Δ.Σ.