Συνάντηση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

23/05/2022

Συνάδελφοι, -ισσες,

Το Προεδρείο του Συλλόγου μας, συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή 20/5/2022, με τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή κ. Γ. Αρμελινιό, για να θέσει τις απόψεις του, ενόψει της υπογραφής της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Όπως γνωρίζετε, αυτή η νέα σύμβαση θα καθορίσει την σχέση εργαζομένων – Τράπεζας για τα επόμενα τρία χρόνια, θα οριστικοποιήσει το ύψος των διεκδικήσεων μας από τον εργοδότη μας, αλλά και θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία των σχεδίων ανάπτυξης της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΕΤ υπογράμμισε ότι η άνοδος του πληθωρισμού, η οποία ξεκίνησε πριν την έναρξη του πολέμου, εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων. Η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα τόσο για τις υπόλοιπες τράπεζες όσο και για τις άλλες επιχειρήσεις της χώρας, στηρίζοντας τους εργαζομένους και καλύπτοντας την διαφορά μεταξύ αύξησης του πληθωρισμού και αυξήσεων που δόθηκαν σε κλαδικό επίπεδο. Άλλωστε, η θετική πορεία και η επιστροφή της Τράπεζας στην κερδοφορία επιτρέπει, για να μην πούμε επιβάλλει, την απόδοση στους εργαζομένους της «μερίσματος» για την σκληρή δουλειά και αφοσίωση τους στην Τράπεζα. Επιπλέον, θα πρέπει να δοθεί αύξηση σε όλους τους συναδέλφους/-ισσες που δουλεύουν για την Τράπεζα, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση (εργολαβικοί/ενοικιαζόμενοι, εργαζόμενοι με ατομική σύμβαση ή μπλοκάκι) διότι δεν μπορεί να αμείβεται κάποιος/-α με 650 ευρώ/μήνα, ύστερα από 20 χρόνια δουλειάς, σε μια επιχείρηση έχει κερδοφορία.

Επισημάναμε ότι, για τον Σύλλογό μας, το πιο σημαντικό σημείο της διαπραγμάτευσης σχετίζεται με την προστασία της απασχόλησης, διότι καμία αύξηση δεν έχει σημασία εάν χάσεις την θέση εργασίας σου ή βρεθείς σε άλλον εργοδότη.

Συμφωνούμε με την ενεργοποίηση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου «Δήλος» και φυσικά ζητήσαμε την ένταξη όλων των εργαζομένων σε αυτό.

Ζητήσαμε την ένταξη όλων των εργαζομένων στον Λογαριασμό Αποκατάστασης Τέκνων.

Αναφορικά με την τηλεργασία τονίσαμε ότι θα πρέπει να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο, το οποίο θα είναι κοινό για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στην Τράπεζα. Κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα εφαρμογής της τηλεργασίας υπήρξε διαφορετική διαχείριση των θεμάτων, όπως π.χ. η κάλυψη των εξόδων, ακόμα και μεταξύ διαφορετικών Μονάδων της Τράπεζας. Εξίσου σημαντική, παραμένει, η τήρηση του ωραρίου και η καταγραφή και πληρωμή των υπερωριών.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρμελινιός μας ενημέρωσε ότι σχετικά με το θέμα της τηλεργασίας ετοιμάζεται, ήδη, και θα μας αποσταλεί, προσχέδιο ρυθμιστικού πλαισίου. Απαντώντας σε ερώτηση που θέσαμε σχετικά με την απόσχιση του Acquiring των πιστωτικών, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί, ο ΒΓΔ ισχυρίστηκε ότι αυτή θα αφορά έναν μικρό αριθμό εργαζομένων (περίπου 20) και δεν θα έπρεπε να τίθεται θέμα τη στιγμή που στις άλλες Τράπεζες έχουν αποσχιστεί διάφορα τμήματα με εκατοντάδες συναδέλφους(!). Αναφορικά με την εξωτερίκευση των εργασιών (Outsourcing) διευκρίνισε ότι αποτελεί δικαίωμα της Τράπεζας(!).

Για τα υπόλοιπα από τα προαναφερθέντα θέματα, τα οποία αποτελούν και διεκδικήσεις των υπόλοιπων Συλλόγων της ΕΤΕ, ο κ. Αρμελινιός δεσμεύτηκε ότι θα μας απαντήσει αναλόγως με την πορεία των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων που θα υπάρξουν με τον αντιπροσωπευτικό Σύλλογο.

Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις μας, τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης. Η υπογραφή της νέας Ε.Σ.Σ.Ε. είναι μια πολύ σημαντική μάχη που θα πρέπει να δώσουμε όλοι/-ες μαζί, χωρίς αποκλεισμούς. Για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων, η Διοίκηση θα πρέπει να λάβει ένα μήνυμα συμπαγούς και ενιαίας στάσης όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Το Δ.Σ.