Ο ΣΕΕΤ στο Μαντούδι, για «καλό σκοπό»

Η βοήθεια προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας της Β. Εύβοιας

«θα πιάσει τόπο»

 19/05/2022

Συνάδελφοι, -ισσες,

Στο Μαντούδι βρέθηκε, χθες, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΣΕΕΤ, προκειμένου να παραδώσει στο Δήμο Μαντουδίου οκτώ ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με αντίστοιχες οθόνες και πληκτρολόγια, που αγοράστηκαν από τις ερανικές συνεισφορές των μελών του.

Τον Αύγουστο του 2021, και ενώ ο πύρινος εφιάλτης κατάκαιγε την γη της Β. Εύβοιας, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σκέφθηκε να βοηθήσει τους πυρόπληκτους συνανθρώπους  μας, ζητώντας την συνδρομή των συναδέλφων/-ισσών. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα το ποσό των χρημάτων που κατατέθηκαν για αυτό τον σκοπό στον λογαριασμό του Συλλόγου να ανέλθει στα 4.846 ευρώ.

Σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, αναζητήσαμε τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των πληγέντων περιοχών της Β. Εύβοιας και επικοινωνήσαμε με τον Δήμο Μαντουδίου για να μας υποδείξει τομείς που θα μπορούσαν να   αξιοποιηθούν τα χρήματα με τον καλύτερο τρόπο. Δεν επιλέξαμε, για λόγους διαφάνειας προς τα μέλη μας, απλώς να παραδώσουμε τα συγκεντρωθέντα χρήματα υπέρ των πυροπλήκτων, αλλά προτιμήσαμε να διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό, την κατάλληλη στιγμή, για να  καλύψει μια καταγεγραμμένη  ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό, παραδώσαμε χθες, στο Δήμο Μαντουδίου, οκτώ υπολογιστές, με αντίστοιχες οθόνες και πληκτρολόγια,  που αγοράστηκαν με τα χρήματα αυτά,  ώστε να καλυφθεί  η μηχανογραφική λειτουργία του Δήμου με σύγχρονο εξοπλισμό.

Θέλουμε να μεταφέρουμε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συνεισέφεραν από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους, τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαντουδίου.

Με μια μικρή, αλλά τόσο σημαντική κίνηση αλληλεγγύης, στηρίξαμε  τους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν από την πυρκαγιά και σήμερα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθούν στα πόδια τους και να αποκαταστήσουν τις υποδομές του τόπου τους, για να μην ερημώσει. 

Ο ΣΕΕΤ θα είναι πάντα δίπλα σε όποιον δοκιμάζεται, γιατί μετριάζεται ο πόνος όταν μοιράζεται και δεν  χάνεται  η ελπίδα. 

 Το Δ.Σ.