Επιστολή ΣΕΕΤ προς κ. Διευθύνοντα Σύμβουλο για τις μετακινήσεις προς το Data Remediation

Συνάδελφοι, -ισσες,

16-5-2022

Σας αποστέλλουμε την από 10-5-22 επιστολή του Συλλόγου μας προς τον κ. Διευθύνοντα Σύμβουλο, με αφορμή την πρόσφατη μετακίνηση και άλλων συναδέλφων μας προς το Data Remediation (Διεύθυνση Επικαιροποίησης & Ενημέρωσης Δεδομένων), στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και στελέχη-μέλη του Συλλόγου μας.

Στην επιστολή θέτουμε τα εύλογα ερωτήματα που εγείρονται όταν ζητείται από έμπειρους και εξειδικευμένους συναδέλφους η ολοκλήρωση απλών, τυποποιημένων εργασιών διόρθωσης δεδομένων ή εργασιών ταξινόμησης, τη στιγμή που στις Διευθύνσεις από τις οποίες απομακρύνονται ο φόρτος εργασίας εξαναγκάζει τους εναπομείναντες συναδέλφους να εργάζονται υπερωριακά!

Θεωρούμε εντελώς προσχηματική την απάντηση ότι το έργο του Data Remediation είναι πολύ σημαντικό για την Τράπεζα, καθώς αυτή βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με την υποβάθμιση των στελεχών που έχουν μετακινηθεί εκεί όσο και με το γεγονός ότι στις εθελουσίες δίνεται επιπλέον αποζημίωση στο Data Remediation, ως κίνητρο για την άμεση αποχώρηση των συναδέλφων από την Τράπεζα!

Αναμένουμε από τον κ. Διευθύνοντα Σύμβουλο να αντιληφθεί τη μεγάλη ευθύνη που του αναλογεί στην οργάνωση ενός τόσο μεγάλου και ιστορικού Οργανισμού, όπως η Εθνική Τράπεζα, η  οποία θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για τις υπόλοιπες Τράπεζες αλλά και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Προσδοκούμε απαντήσεις που θα γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ αφηγήματος και καλών προθέσεων και της δυστοπικής καθημερινότητας που βιώνουμε.

Επισυνάπτεται η επιστολή, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί.

Το Δ.Σ.