Συμπαράσταση στον Πρόεδρο και το Σωματείο των Μηχανοδηγών Τρένων

05.07.2024

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, είναι το σωματείο που είχε προειδοποιήσει πολύ πριν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών την τραγική κατάσταση του σιδηροδρόμου. Ίσως για αυτό το Υπουργείο Μεταφορών προσπαθεί να δυσφημήσει και να σπιλώσει την φήμη του.

Με αφορμή την  παραβίαση ενός σηματοδότη – για την οποία η εταιρεία έχει ήδη πράξει τα δέοντα – προσπαθεί να σπιλώσει το κύρος του προέδρου του σωματείου και να του αφαιρέσει το δικαίωμα να προασπίζεται την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών. Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση προχωρά σε μία προσωπική επίθεση απέναντι στον Πρόεδρο του Σωματείου που αποτελεί απροκάλυπτη προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης και επαγγελματικής εξόντωσης.

Μακάρι το Υπουργείο να έδειχνε την ίδια σπουδή και τα ίδια γρήγορα αντανακλαστικά στις καταγγελίες για τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται όλοι οι συνάδελφοι του προέδρου της ΠΕΠΕ και και τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις για τις τραγικές ελλείψεις στα τρένα, με τα οποία ταξιδεύουν χιλιάδες επιβάτες.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, (ΣΕΕΤ) στέκεται αλληλέγγυο στην Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης και στον Πρόεδρο της Δ. Κουτσιάφτη και καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης και στοχοποίησης των μελών της Ένωσης. Είναι η μόνη μας ελπίδα να αποκτήσει κάποτε η χώρα ένα ασφαλές και αξιόπιστο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το Δ.Σ.