Συνάντηση με τον βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Κατσώτη για τους συναδέλφους/ισσες από τις πρώην συνεταιριστικές τράπεζες

12.02.2024

Συνάδελφοι /-ισσες,

Την Τρίτη 6/2/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Κατσώτη αναφορικά με το θέμα των συναδέλφων/ισσων που προέρχονται από τις συνεταιριστικές τράπεζες. Θέσαμε αναλυτικά το ζήτημα των εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα, οι οποίοι προέρχονται από τις πρώην συνεταιριστικές τράπεζες. Οι συνάδελφοι, αν και έχουν ενταχθεί στην τράπεζα εδώ και 7 ή 8 χρόνια, εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός κανονισμού εργασίας και εκτός συλλογικών συμβάσεων.

Η Τράπεζα αποφάσισε προσφάτως να «αλλάξει την εικόνα» της με το περίφημο rebranding, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ για ταμπέλες και χρώματα, χωρίς όμως να ενδιαφέρεται για την ουσία, που είναι οι σχέσεις με τους/τις εργαζόμενους/ες. Η εξυπηρέτηση των πελατών και η εικόνα που εκπέμπεται προς αυτούς εξαρτάται άμεσα και ουσιαστικά από την διαμόρφωση ενός υγειούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος.

Αντίθετα ακολουθείται πιστά η τακτική διαχωρισμού των εργαζομένων της σε διαφορετικές ταχύτητες, γεγονός που δημιουργεί ένα περιβάλλον διακρίσεων μέσα στους χώρους εργασίας και υπονομεύει την ενότητα μας και τους κοινούς μας αγώνες που μπορούν να καταλήξουν σε νίκες.

Από την πλευρά του κ. Κατσώτη τονίστηκε ότι η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι/ες το τελευταίο διάστημα είναι σκληρή και η ανάγκη αντεπίθεσης επιτακτική. Για έναν τέτοιο αγώνα χρειαζόμαστε αγωνιστικά σωματεία που έχουν προτεραιότητα και υπηρετούν τα προβλήματα των συναδέλφων/ισσων. Δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στην Βουλή με την κατάθεση αρχικά σχετικής αναφοράς και στη συνέχεια ερώτησης προς την Υπουργό Εργασίας.  Σας επισυνάπτουμε την αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Ανάπτυξης.  

Το ΔΣ