Αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις άνισες εργασιακές και μισθολογικές πρακτικές στην ΕΤΕ

Αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων με θέμα τις άνισες εργασιακές και μισθολογικές πρακτικές για τους εργαζόμενους που προέρχονται από συνεταιριστικές τράπεζες

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων – για την Υπουργό Εργασίας και τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Γ. Γαβρήλος. Στην αναφορά επισυνάπτεται η ανακοίνωση/επιστολή του Συλλόγου μας, όπως την παραδώσαμε στον κ. βουλευτή κατά την διάρκεια της  συνάντησης με εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Με την αναφορά ζητούνται απαντήσεις από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφορικά με τις «άνισες εργασιακές και μισθολογικές πρακτικές για τους εργαζόμενους, οι οποίοι ανήκαν στο δυναμικό μικρότερων συνεταιριστικών τραπεζών». Σημειώνεται ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν υπάγονται στον κοινό Κανονισμό Εργασίας, ούτε καλύπτονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας». Μεταφέρεται επίσης η καταγγελία του Συλλόγου μας αναφορικά με «ένα επισφαλές και άνισο εργασιακό καθεστώς» και ζητείται ενημέρωση για τις ενέργειες των κ.κ. Υπουργών. Επισυνάπτεται το κείμενο της αναφοράς.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να αναδείξουμε τις χαώδεις ανισότητες που επικρατούν μεταξύ των εργαζομένων στην ίδια τράπεζα, την εξάλειψη των οποίων θα εντάξουμε ως κύριο αίτημα στην επικείμενη απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Το ΔΣ