Παράσταση διαμαρτυρίας, Πέμπτη 25/7, 16:00

Παράσταση διαμαρτυρίας

Πέμπτη 25.07.2024, ώρα 16:00, 

Κεντρικό Κτίριο Εθνικής Τράπεζας, Αιόλου 86

23.07.2024

Συνάδελφοι/ισσες,

Δεν προσήλθε η Διοίκηση της Τράπεζας στην συμφιλιωτική διαδικασία/συνάντηση στον ΟΜΕΔ (Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας), η οποία είχε οριστεί για την Δευτέρα 22/7/2024 ύστερα από αίτημα του Συλλόγου μας. Με την πρόφαση ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την τροποποίηση του Κανονισμού Εργασίας αρνήθηκε την συμμετοχή της σε μια διαδικασία διαλόγου με την παρουσία μεσολαβητή.

Ωστόσο το αίτημα του Συλλόγου μας δεν αφορούσε την τροποποίηση του Κανονισμού αλλά την ορθή εφαρμογή του.  Στο υπόμνημα που καταθέσαμε στον ΟΜΕΔ καταδείξαμε ότι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες για τους οποίους/ες προσφύγαμε δεν έχουν κάποια ειδικά καθήκοντα τα οποία να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό ειδικοί συνεργάτες αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας.

Την ίδια στιγμή η εντατικοποίηση τόσο στις διευθύνσεις όσο και στα καταστήματα έχει χτυπήσει κόκκινο, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των ενοικιαζόμενων τραπεζοϋπαλλήλων συνεχώς αυξάνει, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενός (1) μήνα  ενώ μέχρι και το Υπουργείο Οικονομίας αυτής της κυβέρνησης έφτασε να κάνει «συστάσεις» στις τράπεζες (μέσα σε αυτές και την Εθνική) για την πολιτική προμηθειών απέναντι στους πελάτες τους!

Την Πέμπτη, 25/7/2024, ημέρα ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, θα δηλώσουμε την παρουσία μας έξω από το Κεντρικό Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, Αιόλου 86. Εκεί που θα παρθούν αποφάσεις για την συνέχιση των ίδιων πρακτικών και για τον επόμενο χρόνο. Αποφάσεις για να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα ήδη υψηλά κέρδη της Τράπεζας και να μοιραστούν μερίσματα και μπόνους, όταν οι Τράπεζες, αντίθετα από όλους εμάς τους υπόλοιπους φορολογούμενους, έχει εξασφαλίσει αναβολή (μέχρι πότε;;;) στις φορολογικές της υποχρεώσεις (αναβαλλόμενος φόρος).

Την Πέμπτη πρέπει να ακουστεί και η δική μας φωνή!

Πέμπτη 25/7, ώρα 16:00

Κεντρικό Κτίριο Εθνικής, Αιόλου 86

Το Δ.Σ.