Στηρίζουμε τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας, 4ωρη στάση εργασίας Πέμπτη 15/2/2024

14.02.2024

Συνάδελφοι /-ισσες,

Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας – φοιτητών, μαθητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού– απέναντι στο νομοσχέδιο που έχει ήδη μπει σε διαβούλευση για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Όμως το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τους φοιτητές αλλά όλους τους εργαζόμενους/ες που είτε φοιτούν οι ίδιοι είτε στηρίζουν με κάθε τρόπο τα παιδιά τους να αποκτήσουν ένα πτυχίο από καταξιωμένο Πανεπιστήμιο.

Το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όμως η κυβέρνηση το παρακάμπτει. Αυτοί που δήθεν κόπτονταν για την αξιοκρατία και επέβαλλαν την ελάχιστη βάση εισαγωγής (η οποία  ήδη έχει στερήσει από χιλιάδες μαθητές το δικαίωμα στην μόρφωση), τώρα νομοθετούν την ίδρυση σχολών, στις οποίες η βάση εισαγωγής θα είναι μερικές χιλιάδες ευρώ  και όχι μόρια (!).

Τα περιφερειακά Πανεπιστήμια θα μαραζώσουν, οι μαθητές από την επαρχία δεν θα έχουν κανένα τμήμα Πανεπιστημίου στην πόλη τους ή στο νησί τους και η επιστημονική έρευνα θα υπόκεινται στους νόμους της αγοράς. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου από τις 11:30 έως τις 15:30, ή τέσσερις ώρες πριν την λήξη της βάρδιας, για να βρεθούμε στο πλευρό της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι για την απεργία καλύπτονται οι εργαζόμενοι/ες του λεκανοπεδίου Αττικής.

Το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου μας, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ.,  θα καλύψει για τα μέλη του Συλλόγου μας, το 75% της περικοπής λόγω συμμετοχής στην 4ωρη στάση.

Το ΔΣ