Για την διαδικασία αξιολόγησης

20.04.2022

Συνάδελφοι, -ισσες,

Από την φετινή χρονιά εφαρμόζεται ο κανονισμός του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης και Ανάπτυξης Προσωπικού. Επειδή ενημερωθήκαμε ότι από ορισμένους διευθυντές δόθηκε η οδηγία προς συναδέλφους να μην  αξιολογήσουν τον εαυτό τους με τους βαθμούς:

·         4 ανταποκρίνεται πέραν των απαιτήσεων  και

·         5 υπερβαίνει συστηματικά τις απαιτήσεις

σας επισυνάπτουμε το  έντυπο ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, όπως εκδόθηκε από τον ΣΥΕΤΕ που υπέγραψε την συμφωνία του νέου κανονισμού και το οποίο περιγράφει αρκετά αναλυτικά τους στόχους του νέου συστήματος και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εφαρμοστεί. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ο νέος κανονισμός δεν αναφέρει τέτοια περιοριστική οδηγία.

Αν και μπορεί να θεωρηθεί λογικό ότι η ανώτατη βαθμολογία (εξαιρετική απόδοση) δεν είναι ο κανόνας ωστόσο υπάρχουν επισημαίνουμε ότι η επίδοση συναδέλφων οι οποίοι εργάζονται υπερωριακά σε καθημερινή σχεδόν βάση δεν μπορεί να αρκεστεί σε βαθμολογία 3 (=ανταποκρίνεται με επάρκεια). Παρόμοια συνάδελφοι που έχουν επιτύχει και υπερβεί τους στόχους που έχουν τεθεί, είναι συνάδελφοι που ανταποκρίνονται πέραν των απαιτήσεων ή/και υπερβαίνουν συστηματικά τις απαιτήσεις.

Τονίζουμε ότι το σύστημα αξιολόγησης θα είναι αξιόπιστο και δεν θα απαξιωθεί στην πράξη εάν πράγματι γίνουν σεβαστές οι αρχές της διαφάνειας της αξιοκρατίας της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης και δεν επιτραπεί να παρεισφρήσουν άλλα κριτήρια στις κρίσεις για προαγωγές και τοποθετήσεις. 

Το Δ.Σ.