24ωρη απεργία 28 Φεβρουαρίου σε όλον τον κλάδο – Συγκέντρωση, ώρα 11:00 π.μ. στα Προπύλαια

24ωρη απεργία 28 Φεβρουαρίου

Άμεσα μέτρα και αυξήσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – Ένταξη στις ΣΣΕ και τον Κανονισμό όλων των εργαζόμενων στην ΕΤΕ

22.02.2024

Συνάδελφοι /-ισσες,

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, το ΔΣ του Συλλόγου μας στην έκτακτη συνεδρίασή του της 8/2/2024 αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου προκειμένου να ενώσουμε την φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα συμμετέχουν στην απεργία που έχουν ήδη προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ.

Οι τιμές από το χωράφι στο ράφι να ανεβαίνουν 300% με αποτέλεσμα οι μισθοί μας επί της ουσίας να μειώνονται αντί να αυξάνονται. Επιπλέον τα προβλήματα στο κλάδο και στην χώρο εργασίας μας εντείνουν την ανησυχία μας και μας οδηγούν σε ένα επισφαλές μέλλον. Δεκάδες εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και πολλές ομοσπονδίες έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας στον κλάδο.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου απεργούμε και ζητάμε:

  • Ζητάμε την τήρηση του ωραρίου εργασίας σε όλες τις Διευθύνσεις και τα Καταστήματα και για όλους τους υπαλλήλους.
  • Ζητάμε άμεσα μέτρα και παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς μας
  • Ζητάμε προσλήψεις προσωπικού
  • Ζητάμε την απάλειψη πολλών ταχυτήτων εργαζομένων και την ένταξη στις Συλλογικές Συμβάσεις και τον Κανονισμό όλου του προσωπικού.
  • Ζητάμε την υπογραφή Ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης για την ένταξη σε ΣΣΕ και Κανονισμό Εργασίας των εργαζόμενων από τις πρώην συνεταιριστικές.
  • Ζητάμε την άμεση εξέταση αιτημάτων μετακίνησης από εργαζόμενους που βρέθηκαν στην Διεύθυνση Data Remediation.
  • Ζητάμε την κατάργηση των εικονικών εργολαβιών και ένταξη των εργαζομένων στο τακτικό προσωπικό.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου δεν δουλεύουμε με τηλεργασία!

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11πμ στα Προπύλαια.

Το απεργιακό ταμείο του Συλλόγου μας, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ.,  θα καλύψει για τα μέλη του Συλλόγου μας, το 80% της περικοπής λόγω συμμετοχής στην 24ωρη απεργία.

Το ΔΣ

Τηλ. επικοινωνίας: 210 3342254 (12254), 6976 855566